Dienstverlening

Ieder mens is uniek en bijzonder. Ieder gezin heeft zijn eigen verhaal.

Kraamzorg Gouden Hart 3

Wat kun je van mij verwachten?

Ik ben aangesloten bij het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). Door mijn registratie en scholingen blijf ik geaccrediteerd als kraamverzorgster. Daarnaast ben ik gecertificeerd borstvoedingscoach, lid van de VSBB, Vereniging Specialisten Borstvoeding en Babybegeleiding.

Kennismaking

Kennismaking

Kijken of we een klik hebben, want we gaan elkaar veel zien en samenwerken

Voorbereiding

Voorbereiding

Wensen en aanpak bespreken. Tussen 30 en 34 weken pakken we dit op

Vergoeding

Vergoeding

Waar heb je recht op en hoe kan ik je helpen de zorg vergoed te krijgen

Kennismaking

Kraamtijd

Het is belangrijk voor mij dat aanstaande ouders zich goed voelen bij mij. Als kraamverzorgster en als mens. Daarom bezoek ik jullie eerst voor een kennismakingsgesprek. Zo weet je wie er tijdens de kraamtijd voor je klaarstaat. Deze afspraak vindt plaats op het moment net nadat je gehoord hebt dat je zwanger bent en weet wanneer de baby komt. Je kunt dan beslissen of het goed voelt met mij. Tijdens en vlak na de geboorte van de baby ben ik heel nauw bij het gezin betrokken. Dit werkt alleen wanneer er een klik en vertrouwen is.

Sinds september 2023 loopt Julia, mijn oudste dochter, met mij mee als stagiaire. Zij zal zoveel mogelijk meekomen tijdens de kennismaking zodat jullie ons allebei kunnen ontmoeten. Neem gerust contact op als je meer wil weten over haar rol binnen jullie kraamijd.

Kraamzorg GoudenHart dochter Julia
Kraamzorg GoudenHart geboorte traktatie

Voorbereiding

Wat mag je van mij verwachten

Als je tussen de 30 en 34 weken zwanger bent, volgt nog een gesprek, de intake. In dit gesprek vertel ik jullie meer over mijn werkzaamheden. Mijn werkzaamheden vallen binnen de kaders van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Daarnaast bespreken we welke kraambenodigdheden jullie kunnen huren. Denk hierbij aan bedklossen, ruggensteun en de douchekruk.

Kraamzorg is bedoeld voor het herstel na je bevalling en het wennen aan de nieuwe gezinssituatie.

Ouders kunnen bij mij aangeven wat zij belangrijk vinden in de kraamtijd. Samen maken we er een fijne tijd van, waarin jullie veel leren over de verzorging van de baby. Er komt meer bij kijken in deze tijd samen. Denk aan huishoudelijke taken, ruimte voor een gezellig praatje en het verzorgen van een ontbijt of lunch. Daar praten we samen over en spreken onze verwachtingen uit. Het hebben van aandacht voor de andere gezinsleden hoort hier voor mijn gevoel zeker bij.

Een aantal taken hoort gewoon bij mijn werk. De gezondheid van moeder en baby dagelijks in de gaten houden door middel van controles. Je ligt de eerste dagen in een heerlijk schoon bed, de was is bijgehouden en je hebt een schone badkamer en toilet. Zo waarborgen we de hygiëne en houden we structuur in huis. Na je kraamtijd pak je de draad zo weer op.

Kraamzorg Gouden Hart 8
Kraamzorg Gouden Hart 29

Vergoeding kraamzorg

Basiszorg

De Kraamzorg die je van mij krijgt wordt uit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Ik heb een contract met Kraammarkt en Kraamzorg 1 op 1. Deze organisaties hebben contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor deze zorg vergoed wordt.

Kraamzorg heef een wettelijke bijdrage, die ieder jaar door de zorgverzekering verhoogd wordt.

Sommige aanvullende pakketten vergoeden je eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Bekijk deze vooraf zodat je weet waar je aan toe bent.

Vanaf de geboorte van de baby, of baby’s, duurt de kraamzorg 8 tot 10 dagen. Je hebt recht op 49 uur verzorging als je borstvoeding geeft en 45 uur bij kunstvoeding. Bij een meerling heb je recht op 2 uur extra zorg per dag. Bij onvoorziene kraam gerelateerde klachten kunnen we in overleg met de verloskundige extra uren laten indiceren. Ook kan het zo zijn dat je recht hebt op verlate kraamzorg. Bijvoorbeeld omdat jullie een tijd in het ziekenhuis hebben doorgebracht.

Kraamzorg Gouden Hart voetjes
Kraamzorg Gouden Hart 27

Handige linkjes

Hieronder vind je linkjes naar andere websites. Hier is meer informatie te vinden over alles wat je kunt verwachten rondom jullie kraamtijd.

Fotografie

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door PlaatjesvanLindsey Hartelijk dank aan Lindsey en de modellen dat ik er gebruik van mag maken.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Nathalie Eenkhoorn

Onderstaande foto is gemaakt door Jolien Ezendam  – Bregne

Mijn portretfoto’s en de website zijn gemaakt door Visser Media Support.

Kraamzorg Gouden Hart 3